Overvejer du at bygge ny carport?
Se priser og få tips her.

Læs vores guide, inden du går i gang med at bygge ny carport.
Her kan du læse om de forskellige typer, priser, gode råd fra eksperten,
om love og regler – herunder hvor carporten må placeres mv.
Det er en god idé at tænke over hvilket materiale, man vælger til carporten. Måske skal man vælge det, man har på haveskuret eller på udestuen? Det kan også være, at man vælger det samme træ, som husets gavl har? Så opnår man en helhed på grunden.
Morten Dalsgård - Arkitekt fra M4 Arkitekter
Morten Dalsgård
Arkitekt fra M4 Arkitekter

Hvad koster en ny carport?

Prisen på carporte svinger meget. Der er de helt billige fra byggemarkedet til de dyre og specialtegnede. Herunder er nogle konkrete eksempler far den virkelige verden.

Carport i lærketræ
Carport i lærketræ
Carport inkl. skur og skraldeplads. Alt i lærketræ.
Varighed: 1 uge
Pris: 50.000-60.000 kr.
Se projekt her
Davidson carport
Davidson carport
Carport inkl. brændeskur og isoleret udhus. Samlet areal er 54 m2.
Varighed: -
Pris: ca. 90.000 kr.
Se projekt her

1

Indtast opgaven

2

Pris pr. mail

3

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit projekt

Beregn prisen her

Fra byggemarked til arkitekttegnet

Der findes i dag mange typer carporte, og de helt simple kan købes i ethvert byggemarked. En simpel trækonstruktion kan udgøre et udmærket skelet, hvis du vil sætte dit eget præg på carporten. Du kan vælge at male det, så den matcher træværket på dit hus eller på øvrige bygninger på grunden. Du kan også tilføje en sidebeklædning. Det kunne være en let gitterkonstruktion, hvor der kan plantes klatreplanter eller andet grønt opad.

Går du efter noget mere eksklusivt, findes der producenter, der både tegner, leverer materialer, og som kan stå for selv byggeriet. Her vil du i nogen grad selv kunne have indflydelse på designet ud fra de grundelementer, som producenten arbejder med. Vi har samlet nogle af producenterne her.

Er du i tvivl om, hvordan carporten bedst kommer til at passe med dit hus og de øvrige bygninger på grunden, kan du kontakte en arkitekt. En arkitekt har et godt blik for placering, materialer og udformning – og kan hjælpe dig med at sikre, at alle regler og love bliver overholdt.

Arkitekttegnet moderne carport
Selv lave carport eller bruge en håndværker

Selv lave carporten? Eller bruge en håndværker?

Om du kan bygge din carport selv afhænger af, hvor godt dine hænder er skruet på, og hvor omfangsrig og kompleks din nye carport skal være. Hvis der skal være nogen form for vand- afløbs- og elinstallationer, der kræver autorisation, skal de selvfølgelig udføres af en håndværker.

Får du en håndværker til at bygge din carport, så skal han stå inde for det udførte arbejde. Så ved ud, hvor du skal gå hen, hvis der viser sig fejl eller mangler.

Du kan finde en håndværker på håndværker.dk. Her kan du også se billeder af de projekter, den pågældende håndværker har lavet, og du kan læse, hvad andre kunder synes om det udførte arbejde.

Hvor?

Love og regler om carporte

Inden du læser om byggetilladelser og placeringer af carporte, skal du huske, at der kan være særlige regler i lokalplaner og eventuelle servitutter. Det gælder også de bygninger, der måske ikke skal anmeldes til kommunen. Så få altid tjekket op på lokalplanen og eventuelle servitutter.

Er du i tvivl, så tal med din håndværker. Han er vant til at skulle forholde sig til regler og bestemmelser.

Kort om regler for mindre bygninger
Der er lidt forskellige regler alt efter, hvilken slags bebyggelse du bor i, og om carporten integreres i huset eller ej. Lige nu gælder følgende:

Du skal have byggetilladelse, hvis:
 • det samlede areal for carporte, garager, udhuse og lignende overstiger 50 m2.
 • carporten skal sammenbygges med dit hus.

Du skal anmelde byggeriet til kommunen, hvis:
 • det samlede areal for carporte, garager, udhuse og lignende er over 35 m2 og maks. 50 m2. Hvis du bor i klynge- eller rækkehus, gælder det, når byggeriet er over 20 m2 og maks. 50 m2.

Du skal ikke have byggetilladelse eller anmelde, hvis:
 • det samlede areal for carporte, garager, udhuse og lignende er maks. 35 m2 (maks. 20 m2, hvis du bor i klynge- eller rækkehus).

Husk også:

 • At overholde bebyggelsesprocenten på din grund – uanset størrelsen på din carport. Du kan eventuelt søge om dispensation.
 • Du skal have tilladelse fra kommunen eller indsende anmeldelse, inden du går i gang.
 • Du har pligt til at oplyse byggeriet til BBR.


Hvor må carporten placeres?

For carporte gælder det, at de gerne må stå tættere på skel end de ellers tilladte 2,5 meter.

Der er dog nogle betingelser, som du skal overholde:
 • Den side, der vender ind mod skel, må ikke være længere end 12 meter, og der må ikke være vinduer, døre eller andre åbninger.
 • Din carport må ikke være højere end 2,5 meter, hvis den står tættere på end 2,5 meter fra skel. Højden gælder for ydervægge og tag inkl. brandkam. Den del af carporten, der står mere end 2,5 meter fra skel, må gerne være højere. Men ikke højere end afstanden fra skel x 1,4.
 • Du skal sørge for, at tagrender og tagvand holdes inde på din grund.
 • Hvis din carport både står mindre end 2,5 meter fra skel, og den samtidig er bygget sammen med dit hus eller står mindre end 1 meter fra dit hus, skal carporten brandsikres.


Hvad er lokalplaner og servitutter?

En lokalplan er din kommunes regler for et bestemt område. Planen kan i visse tilfælde indeholde bestemmelser om, hvilken typer af bygninger man må opføre på sin grund.

Hvis din ejendom fx er fredet, kan der være en særlig tinglyst servitut. I denne kan der være begrænsninger for, hvad du må på din grund.

Kontakt din kommune eller tjek deres hjemmeside, hvis du er i tvivl om lokalplaner og servitutter.


Husk også at kontakte dit forsikringsselskab

Uanset hvilken form for carport, du vælger, skal dit forsikringsselskab have besked.

Ny terrasse

Få viden og inspiration til din nye terrasse
Læs mere her